2024-ALES/1 Başvuruları Başladı

TAKİP ET

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ilk oturumu olan 2024-ALES/1 için başvurular bugün itibariyle başladı. Sınava girecek adaylar, başvurularını nasıl yapacak, sınav ne zaman ve nerede yapılacak, sınav kılavuzu nereden ulaşılacak? İşte tüm bu soruların cevapları…

ALES başvuruları başladı.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi açıklama yaparak duyuru gerçekleştirdi. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerine giderek veya ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından yapabilirler. Başvuru için adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne kayıtlı olmaları ve fotoğraflarının sisteme yüklenmiş olması gerekmektedir. Başvuru ücreti ise 490 TL’dir.

ALES Sınavı Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

2024-ALES/1 sınavı, 21 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Sınavın saat 10.15’te başlayacağı ve 180 dakika süreceği duyuruldu. Sınavın yapılacağı yerler ise, sınavın yapılacağı hafta içinde ÖSYM’nin internet sitesinden ilan edilecek Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini, ÖSYM’nin internet sitesinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

ALES Sınav Kılavuzu Nereden Ulaşılabilir?

ALES sınavına girecek adayların, sınavın içeriği, kuralları, değerlendirilmesi ve sonuçları hakkında bilgi edinmeleri için sınav kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Sınav kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanmıştır. Adaylar, kılavuza https://www.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilirler. Kılavuzda, sınavın amacı, kapsamı, başvuru koşulları, sınavın yapısı, sınavda uygulanacak kurallar, sınav sonuçlarının kullanımı ve itiraz süreçleri gibi konular yer almaktadır.

ALES Nedir?

ALES, akademik personel alımlarında ve lisansüstü eğitim programlarına başvurularda kullanılan bir sınavdır. Sınava, lisans eğitimini tamamlamış veya tamamlamak üzere olan adaylar girebilir. ALES, yılda iki kez, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yapılır. Sınavın süresi 180 dakikadır ve 100 sorudan oluşur. Sınavda sayısal ve sözel bölümler yer alır.

ales başvuru ales ne zaman ales ales çıkmış sorular ales başvuru 2024