BEBKA Metaverse Akademi'yi Başlatıyor

TAKİP ET

Artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileri, günümüzde birçok alanda önemli fırsatlar sunuyor. Bu teknolojilerde uzmanlaşmak isteyenler için ise BEBKA'nın yürüttüğü Metaverse Akademi projesi, çevrim içi ve ücretsiz bir eğitim platformu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu proje nedir? Kimler katılabilir? Hangi eğitimleri içeriyor? İşte Metaverse Akademi projesi hakkında merak edilenler!

BEBKA'nın yürüttüğü Metaverse Akademi projesi resmen tanıtıldı. Tanıtım sonrasında büyük ilgi çeken proje ile ilgili pek çok soru işareti de oluştu. İşte yeni projeyle ilgili merak edilenler ve yanıtları..

Metaverse Akademi Projesi Nedir?

Metaverse Akademi projesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir proje. Projenin amacı, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik (AR/VR/XR) teknolojilerinde uzmanlaşmak isteyen gençlere, girişimcilere ve sanayicilere yönelik bir eğitim platformu oluşturmak. Proje, toplam 1,33 Milyon Avroluk bütçe ile ve 36 ay sürecek. Projenin açılış toplantısı, BEBKA ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Metaverse Akademi Projesine Kimler Katılabilir?

Metaverse Akademi projesine, AR/VR/XR teknolojilerine ilgi duyan, bu alanda kariyer yapmak veya girişimde bulunmak isteyen herkes katılabilir. Proje, Türkiye başta olmak üzere, yedi Avrupa Birliği ülkesinden ve Güney Afrika'dan toplam 12 ortak ile yürütülmektedir. Proje kapsamında, bu ülkelerden gelen uzmanlar, eğitmenler ve mentörler ile iş birliği yapma imkanı da sunulmaktadır.

Metaverse Akademi Projesi Hangi Eğitimleri İçeriyor?

Metaverse Akademi projesi, AR/VR/XR alanında 19 farklı teknoloji ve girişimcilik konulu eğitimleri içeren çevrim içi bir platform kurmaktadır. Bu eğitimler, temel, orta ve ileri seviyelerde olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır. Eğitimlerin bazıları şunlardır:

AR/VR/XR Teknolojilerinin Temelleri

AR/VR/XR Uygulama Geliştirme

AR/VR/XR Tasarım ve Sanat

AR/VR/XR Oyun Programlama

AR/VR/XR Sektörel Uygulamalar

AR/VR/XR Girişimcilik ve İş Modeli

AR/VR/XR Pazarlama ve Dağıtım

Proje kapsamında, eğitimleri tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir. Ayrıca, proje sonunda, en başarılı projeleri geliştiren katılımcılara ödüller de dağıtılacaktır.

Metaverse Akademi Projesine Nasıl Başvurulur?

Metaverse Akademi projesine başvurmak için, proje web sitesi olan www.metaverseakademi.com adresini ziyaret etmeniz yeterlidir. Web sitesinde, proje hakkında daha detaylı bilgi bulabilir, eğitim programına göz atabilir ve başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvurular, 15 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru sonuçları, 30 Nisan 2024 tarihinde açıklanacaktır.