Somut olmayan kültürel miraslar fotoğraflarla belgelenecek

TAKİP ET

Bursa UNESCO Derneği tarafından somut olmayan kültürel miras unsurlarına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak hedefiyle düzenlenen 'Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın başvuruları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri, Geleneksel Sanatlar Derneği, Görsel Kültür Derneği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde gerçekleştirilecek yarışmanın başvuruları 21 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek.
Türkiye’nin UNESCO listelerine giren ve girmek üzere aday listelerde yer alan tüm somut olmayan kültür miraslarının yaşatılması için önemli çalışmalar gerçekleştiren Bursa UNESCO Derneği, SOKÜM Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenliyor. Geleneksel hale gelmesi hedeflenen yarışma çerçevesinde Türkiye’nin somut olmayan kültürel miras listesinde olan başlıklarda üretilen fotoğraflar yarışacak. Türkiye sınırlarında çekilmek kaydıyla her kentten ve bölgeden fotoğrafların kabul edileceği yarışmada renkli veya siyah-beyaz tüm fotoğraflar tek kategoride değerlendirilirken, her bir katılımcı en fazla 4 adet eserle yarışmaya katılabilecek.